Пикантни крилца на плоча

ЗорицаЗорица
Гуру
962
8k
4k
2k
6
29/05/2017
"Майсторлъка е в мариноването, с печенето може да се справи абсолютно всеки "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 439
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • пилешки крилца - 1 кг
  • синап - 1 к.л., смлян
  • мед - 1 с.л.
  • доматено пюре - 5 с.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • соев сос - 3 с.л. тъмен
  • сос уорчестър - 1 с.л.
  • джинджифил - 1 к.л. на прах
  • кромид лук - 1 малка глава
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • черен пипер - 1 к.л.
  • лют пипер - 1 к.л. по - едро смлян
  • зехтин - 2 с.л.
  • лимон - 1 бр.
  • магданоз - няколко свежи стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крилцата се измиват и оставят в гевгир, за да се изцеди водата от тях. В дълбока купа се смесват подправките (синапа, джинджифила, чесъна, черния и лютия пипер), меда, ябълковия оцет, доматеното пюре и двата вида сос.

Главата лук се настъргва и през тензух се изцежда отделилият се сок, добавя се към маринатата. Опитвайте на вкус маринатата, за да балансирате по ваш вкус съотношението сладко-кисело-пикантно.

Крилцата се овалват в маринатата едно по едно и се оставят на хладно около 30 минути (това е минималното време, а иначе - колкото повече, толкова по-добре).

Маринованите крилца се прехвърлят в намазана със зехтина и загрята чугунена плоча (моята е електрическа) и се запичат до готовност от всички страни (времето е според възможностите на скарата), като при обръщането се мажат с четка с останалата в купата марината.

Сервират се горещи, леко намазани с отделилия се върху плочата сос, украсени с клончета пресен магданоз и резени лимон.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар