Пълнен котлет

Бай СтавриБай СтавриНовак
02/06/2012
"Запретвайте ръкави, защото резултатите не идват сами, а ще трябва да се постараете за тях. И да ви е сладко!"
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 177
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостения котлет се прорязва отстрани, за да се получи дълбок джоб.

Накълцания на тънки полумесеци лук се слага да се запържи на не силен котлон за 10 минути, като целта се да се карамелизира. Това става чрез добавяне на малко захар и на няколко пъти малко вода, която трябва да се изпарява всеки път. Цялото карамелизиране на лука отнема 20-30 минути.

Към карамелизирания лук добавете почистените и нарязани гъби, настъргани морков, орехите, сол, малко чубрица и черен пипер. Снемете от котлона след малко и разбъркайте с нарязаното топено сирене. С тази плънка се пълни котлета и се зашива. Премества се в намазнена тава.

Полейте отгоре с ракията, намажете месото с масло и сложете да се пече за 20-25 минути в загряна на 180 градуса. Извадете и поръсете с червен пипер и сол, покрийте с фолио и пъхнете да се пече за още около 1 час или до готовност.

Изпечения котлет се премества в топло плато, а тавата се слага на котлона и се долива виното. Съдът се деглазира, като се добавят подправки на вкус и по желание сосът се сгъстява с малко размито брашно или нишесте. Полейте пълнения котлет със соса и поднесете. подобни рецепти тук

Рейтинг

5 5
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар