Начин на приготвяне
Обезкостения котлет се прорязва отстрани, за да се получи дълбок джоб.
Накълцания на тънки полумесеци лук се слага да се запържи на не силен котлон за 10 минути, като целта се да се карамелизира. Това става чрез добавяне на малко захар и на няколко пъти малко вода, която трябва да се изпарява всеки път. Цялото карамелизиране на лука отнема 20-30 минути.
Към карамелизирания лук добавете почистените и нарязани гъби, настъргани морков, орехите, сол, малко чубрица и черен пипер. Снемете от котлона след малко и разбъркайте с нарязаното топено сирене. С тази плънка се пълни котлета и се зашива. Премества се в намазнена тава.
Полейте отгоре с ракията, намажете месото с масло и сложете да се пече за 20-25 минути в загряна на 180 градуса. Извадете и поръсете с червен пипер и сол, покрийте с фолио и пъхнете да се пече за още около 1 час или до готовност.
Изпечения котлет се премества в топло плато, а тавата се слага на котлона и се долива виното. Съдът се деглазира, като се добавят подправки на вкус и по желание сосът се сгъстява с малко размито брашно или нишесте. Полейте пълнения котлет със соса и поднесете.