Начин на приготвяне
С помощта на чаша за шампанско изрежете кръгчета от листовете шунка.
Лютите чушки измийте, подсушете и разрежете през средата, като с ножа изрежете основата на цветята от върха (от половинката с върха на чушката).
Добре е разрезът да е диагонален, за да се получи по-естетичен вид. Вътрешната част на чушката със семената запазете, защото ще я използваме за тичинки на цветята.
Във всяка чашка от лютите чушлета сложете по едно кръгче от шунката, като леко го навиете на фунийка преди това. След това сложете във фунийката и вътрешните жилки на чушките заедно със семенцата за тичинки.
Наредете цветовете в подходяща чиния за сервиране. Прикрепете към всеки цвят перо от зелен лук за дръжки на цветята.
Краставицата измийте, без да белите, разполовете и от всяка половинка изрежете с помощта на остър нож едно или две листа. Оформете с леко издълбаване на кората и декорирайте с тях чинията.
От една люта чушка, разделена вертикално през средата (без да махате дръжките) изрежете допълнително листенца.
Сервирайте предястието с добре охладено питие и предупредете гостите си за пикантния вкус!
Предястието от пикантни цветя е готово.
Коментари