Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Предястие от пикантни цветя

Предястие от пикантни цветя

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Предястие от пикантни цветя
Снимка: Зори
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Да вдигнем тост за отличната идея и страхотното предястие с впечатляващ вкус и визия"

Необходими Продукти

  • шунка - 10 листа слайс
  • люти чушки - 10 бр. зелени
  • краставица - 1 бр.
  • пресен лук - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на чаша за шампанско изрежете кръгчета от листовете шунка.

Лютите чушки измийте, подсушете и разрежете през средата, като с ножа изрежете основата на цветята от върха (от половинката с върха на чушката).

Добре е разрезът да е диагонален, за да се получи по-естетичен вид. Вътрешната част на чушката със семената запазете, защото ще я използваме за тичинки на цветята.

Във всяка чашка от лютите чушлета сложете по едно кръгче от шунката, като леко го навиете на фунийка преди това. След това сложете във фунийката и вътрешните жилки на чушките заедно със семенцата за тичинки.

Наредете цветовете в подходяща чиния за сервиране. Прикрепете към всеки цвят перо от зелен лук за дръжки на цветята.

Краставицата измийте, без да белите, разполовете и от всяка половинка изрежете с помощта на остър нож едно или две листа. Оформете с леко издълбаване на кората и декорирайте с тях чинията.

От една люта чушка, разделена вертикално през средата (без да махате дръжките) изрежете допълнително листенца.

Сервирайте предястието с добре охладено питие и предупредете гостите си за пикантния вкус!

Предястието от пикантни цветя е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зори
Зори
Благодаря Ви за милите коментари, радвам се че визията ви е допаднала. Истината е, че не се изискват почти никакви усилия, рецептата е лесна и ефектна. А тези, които не си падат по лютото, могат да заменят лютите чушки с по-тънички обикновени или козирог, сиврия.
01.06.2017 10:26
8
Krasi Vangelov
Krasi Vangelov
Браво за аристичното изпълнение!Произведение на изкуството.Може да сме имали пререкания с теб преди но което си е хубаво си е и си го казвам.което не ми харесва също ;) Поздравления за труда и красивата рецепта.
01.06.2017 01:13
2
Стоянка  Русенова
Стоянка Русенова
Красота!!
31.05.2017 14:54
8