Карамелизирани ягоди

31/05/2017
"Хапваме ги за секунди и започваме да правим нови, защото са неустоими!"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 030
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • ягоди - 300 г
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме водата и захарта да се загреят на слаб котлон. Варим сиропа до получаване на светъл карамелен цвят и докато се сгъсти до консистенцията на кленов сироп.

Измиваме ягодите и ги набучваме на шишчета.

Топим обилно всяка ягода, като я въртим, за да се покрие отвсякъде със сироп.

Подреждаме ягодите върху хартия за печене и оставяме за 10 минути да стегне глазурата.

Хапваме ги за секунди и започваме да правим нови, защото са неустоими!

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар