Начин на приготвяне
В купа сложете каймата, яйцето, черния пипер, солта, галетата и нарязаните на ситно лук и магданоз. Омесете и оставете за 30 минути.
Нарежете чушките и лука на възможно най-ситно. Загрейте малко мазнина и ги сложете да се пържат на бавен огън, като разбърквате периодично.
Когато зеленчуците са готови, настържете чесъна. Разбъркайте и махнете от котлона.
Прехвърлете сместа в купа и добавете натрошеното сирене. Корите срежете на широки ленти. Вземете две и в тясната част сложете малко от сместа.
Навийте на рулце като прехлупвате външните части навътре, за да не излезе плънката. Така пригответе всички рулца. От каймата оформете малки кръгли кюфтенца.
Оваляйте ги в брашно или галета и сложете по две-три кюфтенца на дървено шишче, като между тях слагате по едно доматче. Загрейте мазнина и сложете рулцата.
Изпържете на не много силен огън от всички страни. Готовите рулца извадете върху кухненска хартия.
В същата мазнина изпържете кюфтенцата от двете страни, като с помощта на шишчето ги обръщате.
Миникюфтенцата със зеленчукови рулца са много вкусни.