Начин на приготвяне
Патладжаните се обелват, изпичат и смилат едро. Чушките се почистват, изпичат, обелват и смилат.
Доматите се бланшират, обелват и пюрират. Прехвърлят се в тенджера и се варят. Когато доматеният сок се сгъсти, се прибавят останалите смлени зеленчуци и олиото.
Варят се няколко минути и се слагат счуканият чесън и нарязаният на ситно магданоз. Кьопоолуто се сваля от огъня и се оставя да се охлади.
Тиквичките се обелват, нарязват на ивици по дължина и изпичат. Чушките се почистват, изпичат, обелват и разрязват на две по дължина.
Във всяка ивица тиквичка и чушка се сипва по малко кьопоолу. Завиват се на ролца и се подреждат в салатена чиния