Желиран десерт с кисело мляко и череши

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак199291971
02/06/2017
"Пръв приятел на фигурата и враг на летните жеги е нашият десерт "
Приготвяне20 мин.
Готвене8 мин.
Общо28 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 536
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете почистените от костилките череши в малка тенджерка, посипете ги с 50 г захар и излейте сока на един лимон. Сложете съда на умерен огън и варете плодовете 10 мин. Отстранете от котлона и охладете.

Накиснете желатина в студена вода за да омекне. Затоплете прясното мляко, прибавете омекналия желатин и бъркайте, докато се разтопи желатинът.

В голяма купа изсипете киселото мляко, добавете прясното с желатина, ароматизирайте с една ванилия и подсладете с 80 г захар.

Разбийте добре охладената сметана на твърд сняг. Прибавете я на порции към киселото мляко бъркайки енергично, докато получите гладка хомогенна смес.

Изсипете получения крем в продълговата форма за кейк. Наредете отгоре черешите и покрийте с бишкоти. Загънете формата с найлон и приберете в хладилник.

Оставете сладкиша за една нощ да се охлади и стегне добре.

За да извадите десерта от формата, я потопете за 2-3 мин в топла вода. Обърнете в подходяща чиния.

Върху сладкиша излейте соса от варенето на черешите и украсете с пресни плодове и листенца мента.

Рейтинг

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар