Начин на приготвяне
Замесваме тесто, като към една каф. чашка вода прибавяме 1/4 кубче прясна мая и една каф. лъжичка захар и една супена лъжица пшеничено брашно. Разбъркваме и оставяме за 20-30 минути.
Като шупне маята, прибавяме разбито едно яйце, натрошено краве сирене, една супена лъжица квасена сметана, една супена лъжица олио, сол и 5 супени лъжици царевично брашно. Разбъркваме и добавяме пшеничено брашно, колкото е необходимо за еластично тесто. Оставяме да втаса.
От готовото тесто правим малки топчета, които оформяме като фитили и правим на гевречета. Изпържваме в олио на умерена температура.
Изваждаме върху решетка да се отцедят. Поднасяме с кисело мляко или айрян.