Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Пилешко месо с грах и картофи

Пилешко месо с грах и картофи

Моника МанчеваМоника Манчева
Чирак
44265159
Пилешко месо с грах и картофи
Снимка: Моника Манчева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вечната класика - пилешко с картофи и грах - чудна вкусотия, която всеки у дома обича"

Необходими Продукти

  • пилешко - около 500 г сварено месо
  • грах - 1 консерва
  • лук - 1 бр.
  • картофи - 2 бр. средно големи
  • червени чушки - 1 бр.
  • зелени чушки 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 консерва на кубчета
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • риган
  • мащерка
  • брашно - за сгъстяване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо с сварява и се разделя на късчета. Ако е от филе, се реже на кубчета.

Лукът се нарязва и се запържва заедно с наситнения морков и двете чушки.

Картофите се режат на малки кубчета. Прибавят се към зеленчуците и се налива вода или бульон от варенето на пилешкото месо до над средата на тенжерата.

Когато картофите са полусварвни, се добавят доматите на кубчета, пилешкото месо и грахът от консервата (отцежда се и се измива обилно с вода).

Добавят се подправките и се вари още около 20 мин.

Ако желаете да я сгъстите пилешката яхния, размийте брашно с вода и прибавете към яденето.

Бъркайте на котлона до нужната консистенция и свалете от огъня пилешкото месо с грах и картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: