Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Аламинути»Печурки на жар във фолио

Печурки на жар във фолио

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1719886745
Печурки на жар във фолио
Снимка: Албена Атанасова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Само който разбира, може да бере гъби в гората, а ние знаем как да ги приготвим на жар"

Необходими Продукти

  • печурки - 500 г
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват добре, отчупват им се пънчетата.

Всяка гъба се посолява и се накапва с чист зехтин. Добавя се черен пипер на вкус и по желание червен пипер.

Гъбките се подреждат в лист алуминиево фолио по 3-4 гъбки наведнъж. Увиват се в още един лист фолио, защото са много нежни.

Подготвя се жарта. Увитите гъби се нареждат върху нея. Пекат се 4-5 минути от едната страна. След това се обръщат и се пекат още 2-3 минути.

Изваждат се, оставят се 15-20 минути, за да се задушат и след това са готови за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: