Начин на приготвяне
Измиваме тиквичките и ги режем на две части по дължина. Всяка лодка се издълбава внимателно с лъжица.
Обелваме лука и морковите и ги режем на ситно. Чушката я издълбаваме и режем на квадратчета.
Останалата част на тиквичките от сърцевината накълцваме на ситно. Челядинките ги измиваме и слагаме да поврат за 10 минути в подсолена вода.
В тиган със сгорещено олио пържим лука, морковите и чушката. Като се позапържат за 3-4 минути добавяме вътрешната част на тиквичките и челядинките.
Бъркаме докато поизври водата и добавяме нарязания магданоз и подправките. Оттегляме от котлона и пълним с лъжичка всяка лодка.
Всяка лодка-тиквичка слагаме в намазана тава и добавяме водата. Печем в умерена фурна на 180 градуса за около 40 минути.