Начин на приготвяне
Почистете, измийте и нарежете 2 връзки зелен пресен лук. Запържете го с олио. Измийте и разрежете на 2 половини тиквичките. Издълдайте ги като лодки. Осолете ги.
Нарежете издълбаните части на ситно и добавете към лука. Размесете каймата с вода до получаването на хомогенна смес. Изсипете я при лука и тиквичките и бъркайте, за да остане раздробена.
След това добавете доматите от консерва. Като изврат добавете червен пипер. Измийте почистен бял ориз и разбъркайте с останалите продукти.
Добавете сол и черен пипер. Оставете да къкри. Нарежете на ситно връзка магданоз и пуешкото на кубчета. Добавете ги. В подходяща тава подредете лодките.
Напълнете ги с получената смес. Налейте вода, толкова колкото смятате да поеме ориза. Печете около час на 200 градуса.