Начин на приготвяне
В купа налейте разтопеното масло, захарта и яйцето, разбийте много добре и внимателно налейте топлото мляко на струя и добавете ванилиите.
Смесете брашното с бакпулвера и добавяйте поетапно към сместа, като бъркате докато получите меко маслено тесто, отделящо се от купата при бъркане.
Завийте тестото със стреч фолио и го поставете в хладилник за около 30 минути.
Пригответе си тави постлани с хартия за печене и с пош или щприц с подходящ накрайник оформете сладките на различни фигури - розички, гъсенички или кръгчета, като на някои от тях поставите парченце шоколад.
Печете оформените сладки в предварително нагрята фурна на 180 градуса до лек златист загар, това става бързо затова не се отделяйте от фурната.
Извадете изпечените сладки и след като изстинат поръсете леко с пудра захар.
По време на печенето се разнася неустоим аромат на прясно изпечени сладки, в който ще се влюбите.