Ангелски сладки

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Ангелски сладки
Снимка: Мария Симова
1 / 2
06/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Ангелски вкус, който обещава да ви пренесе в Рая"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • масло - 250 г
  • захар - 150 г
  • прясно мляко - 50 мл топло
  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • пудра захар - за поръсване
  • шоколад - няколко парчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа налейте разтопеното масло, захарта и яйцето, разбийте много добре и внимателно налейте топлото мляко на струя и добавете ванилиите.

Смесете брашното с бакпулвера и добавяйте поетапно към сместа, като бъркате докато получите меко маслено тесто, отделящо се от купата при бъркане.

Завийте тестото със стреч фолио и го поставете в хладилник за около 30 минути.

Пригответе си тави постлани с хартия за печене и с пош или щприц с подходящ накрайник оформете сладките на различни фигури - розички, гъсенички или кръгчета, като на някои от тях поставите парченце шоколад.

Печете оформените сладки в предварително нагрята фурна на 180 градуса до лек златист загар, това става бързо затова не се отделяйте от фурната.

Извадете изпечените сладки и след като изстинат поръсете леко с пудра захар.

По време на печенето се разнася неустоим аромат на прясно изпечени сладки, в който ще се влюбите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: