Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Масленки»Коледни сладки Ангелски очички

Коледни сладки Ангелски очички

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Коледни сладки Ангелски очички
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
21/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
45
"Коледни сладки Ангелски очички са вкусни и любими на малки и големи."

Необходими Продукти

  • брашно - 180 г
  • краве масло - 125 г студено
  • яйца - 2 бр. само жълтъците
  • захар - 60 г
  • ванилова захар - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • конфитюр
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвяне на пясъчното тесто се смесват в купа брашното, маслото (на малки парченца), жълтъците, захарта, ваниловата захар и щипка сол. Омесва се на ръка до гладко тесто. Тестото се оформя на топка, увива в стреч фолио и оставя в хладилника за поне 2 часа.

Когато се охлади, от него се правят малки топки и поставят върху хартия за печене в подготвените тави.

С дръжката на дървена лъжица се правят вдлъбнатини в топките.

Във всяка вдлъбнатинка се поставя по малко конфитюр. Най-добре става с помощта на сладкарски пош и с различни на цвят конфитюри.

Пекат се немските сладки в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 10 минути или докато краищата им порозовеят.

Когато изстинат, коледните сладки се поръсват леко с пудра захар.

От същото тесто могат да се приготвят и сладки гъбки.

Необходимо е само с капачка потопена във вода или какао да се притисне в средата на топчето, за да се оформи пънчето на гъбката.

Коледни сладки Ангелски очички са вкусни и любими на малки и големи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: