Балканджийска яхния

06/06/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф873498178
"Вкусотия от старите тефтери на баба - сочна Балканджийска яхния "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 008
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на по-едри парчета, нагрейте олиото и го запържете до изпарение на сока му.

Извадете месото и в същата мазнина запържете 2 глави ситно нарязан лук, добавете разреденото с малко вода доматено пюре и червения пипер, разбъркайте.

Прибавете запърженото месо и налейте гореща вода, посолете и добавете зърната бахар и черен пипер заедно с дафиновите листа.

Варите на слаб огън до полуомекване на месото и прибавете останалият лук нарязан на полумесеци. Когато лукът поомекне добавете чубрицата и лютата чушка.

Малко преди да свалите ястието от котлона прибавете размитото с малко вода препечено брашно, разбъркайте и след като се посгъсти и заври отнемете готовото ястие.

Сервирайте топло.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар