Балканджийска яхния

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Балканджийска яхния
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Вкусотия от старите тефтери на баба - сочна Балканджийска яхния"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • олио - 1 к.ч.
  • лук - 10 глави (средни по големина)
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 10 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - 5 зърна
  • чубрица - 1 с.л.
  • люти чушки - 1 бр. суха
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на по-едри парчета, нагрейте олиото и го запържете до изпарение на сока му.

Извадете месото и в същата мазнина запържете 2 глави ситно нарязан лук, добавете разреденото с малко вода доматено пюре и червения пипер, разбъркайте.

Прибавете запърженото месо и налейте гореща вода, посолете и добавете зърната бахар и черен пипер заедно с дафиновите листа.

Варите на слаб огън до полуомекване на месото и прибавете останалият лук нарязан на полумесеци. Когато лукът поомекне добавете чубрицата и лютата чушка.

Малко преди да свалите ястието от котлона прибавете размитото с малко вода препечено брашно, разбъркайте и след като се посгъсти и заври отнемете готовото ястие.

Сервирайте топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: