Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Емпанади»Емпанадас с хляб за тостер

Емпанадас с хляб за тостер

Емпанадас с хляб за тостер
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Супер вкусен и много лесен вариант на емпанадас, който ще ви допадне повече от класическия"

Необходими Продукти

  • хляб - 10 филии за тостер (без кора)
  • кайма - 200 г
  • чушки - 1 бр. червена (печена)
  • лук - 1 глава
  • маслини - 4 - 5 бр.
  • доматено пюре - 1 - 2 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • кашкавал
  • олио
  • сол
  • риган
  • червен пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на много ситно и го запържете. Прибавете каймата и разбърквайте докато стане на трохи.

Сложете подправките, доматеното пюре, нарязаните маслини и чушка.

Разбъркайте, махнете от котлона и оставете сместа да се охлади. Разточете филиите хляб и в единия край сложете от плънката.

Сгънете на триъгълник и затворете по краищата с вилица. Плънката е гъста и дори да не са затворени добре няма да изтече.

Намажете леко с разбит жълтък и отгоре сложете по две щипки рендосан кашкавал.

Изпечете емпанадасите в загрята фурна на 180 градуса около 15 минути.

Емпанадасите с хляб за тостер са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: