Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнозърнест хляб»Пълнозърнест тостерен хляб

Пълнозърнест тостерен хляб

Пълнозърнест тостерен хляб
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Домашен пълнозърнест хляб - бърз и вкусничък"

Необходими Продукти

  • вода - 300 мл хладка
  • прясно мляко - 55 мл
  • зехтин - 15 мл
  • мед - 15 г
  • пълнозърнесто брашно - 365 г
  • брашно - 100 г бяло
  • суха мая - 7 г
  • сол - 5 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете двата вида брашна и сложете на кухненския плот.

Направете дупка в средата и добавете останалите продукти.

Замесете меко тесто.

Завийте в стреч фолио и оставете за половин час, да се отпусне.

Тестото, омесете още веднъж до гладко, меко... еластично.

Вземете правоъгълна форма и я застелете с хартия за печене.

Поставете тестото вътре и оставете да втаса, докато удвои обема си.

Печете пълнозърнестия хляб в предварително загрята фурна на 190 °C до готовност.

Още топъл, намажете филийка от пълнозърнест тостерен хляб с малко масло и се насладете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: