Начин на приготвяне
Пуешкото филе се обработва топлинно с кожата, затова го почистваме само от сухожилията.
Загряваме тиган, в който сипваме 1 с.л. зехтин. Изпържваме месото от двете страни, като го поръсвате със сол и черен пипер.
Приготвяме го до златисто, като внимаваме да не стане прекалено сухо.
Главата чесън я увиваме в парче алуминиево фолио и го запичаме за 10-15 минути на 200 градуса.
През това време сваряваме яйцата. Ореховите ядки сме накиснали от вечерта, като сме им сменили на два-три пъти водата.
За дресинга смесваме лимоновия сок и горчицата, овкусяваме със сол и черен пипер.
Добавяме меда и зехтина на струйка. Обелваме чесъна и го пасираме. Разбъркваме дресинга, докато се получи хомогенна смес.
В салатиера слагаме накъсаните на едро айсберг и листата от зелената салата.
Към тях добавяме лука, чушката и репичките. Преди да сервираме, заливаме с дресинга и смесваме внимателно.
Разпределяме в чинии. Поръсваме с ореховите ядки, крутоните и разрязани на четвъртинки сварени яйца.
Отстраняваме кожата от пуешкото месо, което режем на филийки от по 1 см.
Подреждаме го върху салатата. Аранжираме със ситно нарязан магданоз и маслина.
Съвет: Отстранената запържена кожа от филето можете да нарежете на парченца и да я запечете във фурната.
Чудесно вкусово допълнение към салатата, за почитателите на чипс от запечена пуешка кожичка.