Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в Масло»Пържени печурки с френски подправки

Пържени печурки с френски подправки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Пържени печурки с френски подправки1 / 2
08/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • печурки - 400 г
  • масло - 100 г
  • чесън - 3 скилидки на филийки
  • градински чай - няколко листа
  • магданоз - 3 стръка пресен
  • мащерка - 1 стрък или 1 ч.л. сушена
  • дафинов лист - 1 малък, натрошен
  • портокали - 1/2 ч.л. настъгана кора
  • риган - 1/2 ч.л.
  • розмарин - 1 ч.л. натрошен
  • естрагон - сушен на вкус
  • черен пипер - прясно смлян
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, подсушете и нарежете печурките.

В широк тиган загрейте маслото и пуснете нарязаните филийки чесън и листата салвия да се запържат, за да овкусят маслото.

Щом започат да се зачервяват ги извадете и добавете гъбите.

Разбъркайте ги и оставете под капак да се задушават.

След това добавете всички подправки заедно със сол на вкус, настърганата портокалова кора и задушете за още 1 минута.

Махнете капака и оставете гъбите да се пържат, докато останат на мазнина.

Поднесете пържените печурки с френски подправки веднага с малко накълцан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
56
42
30
20
10
Дай твоята оценка: