Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с глазура от кайсии

Пилешки бутчета с глазура от кайсии

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Пилешки бутчета с глазура от кайсии
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Сладки пилешки бутчета - разкошна комбинация с неустоим аромат, с която ще впечатлите всички на трапезата"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр. горни
  • кайсиево сладко - 200 г
  • кетчуп - 100 г
  • соев сос - 4 с.л. сладък
  • бяло вино - 4 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • кайсии - 4 - 5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете глазурата, като смесите сладкото от кайсии, кетчупа, соевия сос, бялото вино и олиото.

Загрейте глазурата в съд на котлона на умерен огън, докато се разтопи сладкото и сместа стане хомогенна. Оставете глазурата да изстине.

Междувременно измийте и подсушете горните пилешки бутчета. Овкусете със сол и черен пипер от двете страни. Поставете ги в тава за печене. Залейте бутчетата с глазурата, като добре ги оваляте от всички страни.

Запечете за 30 минути в загрята фурна на 180 градуса, като поставите първо бутчетата с кожата надолу.

След 30 минути обърнете бутчетата и печете още 25-30 минути, като от време на време поливате с глазурата.

Ако кайсиевата глазура много се сгъсти докато се пече пилето може да добавите малко вода.

Последните 10 минути от печенето добавете нарязаните пресни кайсии на парченца и допечете.

Пилешките бутчета с глазура от кайсии са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: