Начин на приготвяне
Обелваме краставицата и отрязваме по дължина след което с помощта на лъжичка премахваме семето.
Част от краставицата отрязваме още веднъж по дължина и тогава нарязваме на шайби. Това, което сме нарязали, отделяме за украса. Останалата част режем на кубчета.
Чесъна обелваме, а копъра измиваме.
В блендер поставяме чесъна, копъра, нарязаните на кубчета краставици, мътеницата, сметаната, сол, черен пипер, захарта и част от босилека.
Всичко това блендираме, като пробваме на вкус.
Ако нещо липсва прибавяме. Готовото ястие прибираме в хладилника да се охлади.
Разпределяме в дълбоки чинии, като отгоре разпределяме нарязаните на шайби краставички, които бяхме оставили за украса.
Коментари