Благодаря, Tania Rusenova, за пояснението. Срещала съм рецепти с мътеница, а никой не каза разликата м/у мътеница и айран. Дори тук има рецепта за мътеница с равни части кисело мляко и вода. Сега ще прочета подробно рецептата и ще се престраша да я направя, но без захар. Ако стане и без мътеница .. Шегувам се ! Хубава седмица!
12.06.2017 11:38
1
Ella Alanova
На туй не му ли се вика таратор ? "Мътеница с краставица".. Кой го измисли ? Що е то мътеница ?
08.06.2017 18:44
1
Стоянка Русенова
Здравейте Елла .На туй не му се вика таратор .А на въпроса "Що е то мътеница ?"- Мътеницата се получава при процеса на домашно извличане на масло от полу-ферментирало мляко, започнало леко да се пресича. Приготвя се най-вече от краве мляко, но има и козе, овче или биволска мътеница. За разлика от айряна, мътеницата има малко по-гъста консистенция и наличие на по-голям процент масленост.В таратота не се слага заквасена сметана ,босилек ,черен пипер,захар.Това е разликата между едното и другото
Тази рецепта коментираха
Подобни рецепти
Последно Коментирани