Начин на приготвяне
Смесете гриса, захарта и брашното заедно с олиото, ванилията, бакпулвера, портокаловата кора и водата и забъркайте тестото. Покрийте го и го оставете да престои 30 минути.
През това време обезкостете черешите и ги нарежете ситно. Объркайте ги с захарта и сложете на котлона заедно с 1 с.л. олио да се задушат за кратко. Снемете и объркайте с канелата и натрошените орехи (или др. ядки).
Постелете на кухненския плот голяма кърпа с парче хартия за печене. Върху него разстелете тестото на квадрат с дебелина 1 см. Намажете отгоре плънката равномерно и завийте внимателно с помощта на кърпата на руло, като накрая отстранете хартията. Прехвърлете го в тава с хартията за печене и сложете на 180 градуса загряна фурна да се пече за около 35-40 минути.
Друг вариант е да нарежете рулото на парчета с дебелина 4-5 см и ги подредете в тава с хартия за печене. Изпечете ги в предварително загряна фурна на 180 градуса за около 25 минути или до приятно зачервяване. Готовото руло покрийте с пудра захар, смлени ядки и украсете с плодове, които по желание може да желирате.
Коментари