Медени сладки със сусамов тахан

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВАИноватор17711272
08/06/2017
"Мюсли, мед, банани - това не са обикновени сладки, а истински сладки за душата "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 712
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стафидите се накисват в коняк за 30 минути и се отцеждат добре. В купа се смесват сусамовия тахан, меда, канелата и отцедените стафиди.

Добавят се смлените орехови и овесените ядки, добавя се намачканият банан и шоколада рендосан или начупен на малки парченца. Всичко се смесва много добре.

От тестото с влажни длани се оформят топки, колкото голям орех.

Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се 10-13 минути в загрята фурна на 180 градуса до златисто.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар