Кондензирано мляко

Карина ТрендафиловаКарина ТрендафиловаПомощник Готвач1136413891
08/06/2017
"В основата на всички сладки изкушения е кондензираното мляко. Вижте как да си го приготвите и сами "
Приготвяне1 мин.
Готвене45 мин.
Общо46 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 294
  • Преглеждания за месеца157
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във възможно по-широк съд поставяме млякото и захарта. Слагаме на котлона на максимална степен и бъркаме до разтварянето на захарта. Преди да заври намаляме котлона (при мен степените са 9) на 6 степен, като целта е леко да къкри, без да ври и да се пени млякото.

По този начин се образува каймак по краищата, който е хубаво да премахнем с лъжица, за да бъде кондензираното мляко плътно. Когато видим, че сместа започва да кипи (все ще се случи по някое време), пак намаляме котлона, аз намалих най- много до 3-та степен.

Така варим приблизително 35- 45 минути, течността се редуцира наполовина, но времето е ориентировъчно, тъй като това зависи от маслеността на млякото, от съда и от силата на котлона.

Накрая е хубаво да разбъркваме сместа, за да не загори. Получаваме кондензирано мляко, което е приблизително 200- 300 мл, можем да го използваме за различни сладки изкушения.

Източник: Gemma Stafford

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Яница Николова
Чудесно!
0
0