Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнена питка»Неаполитанска пита

Неаполитанска пита

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Неаполитанска пита1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-6
"В Италия пицата е въпрос на ... религия. Опитайте и ще разберете защо"

Необходими Продукти

  • тесто - 500 г готово, за хляб
  • домати - 500 г
  • кашкавал - 200 г
  • аншоа - 6 бр. рибки
  • зехтин - за намазване
  • черен пипер
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме тестото на 3 части, от които оформяме питки с диаметър 20 см и дебелина 0.5 см.

Обелваме и нарязваме доматите на филийки, а кашкавала настъргваме на едро ренде. Изчистваме рибките от костите.

Намазваме питките със зехтин и ги нареждаме една върху друга, като между тях слагаме пласт от домати, кашкавал и по 2 рибки.

Подправяме с малко зехтин, черен пипер и мащерка и печем на умерена фурна за около 30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: