Начин на приготвяне
Разбийте маслото със солта, содата и захарта, докато се получи пухкав крем.
Добавете меласата и няколко лъжици от брашното. Разбъркайте хубаво и добавете едно по едно яйцата.
Отново разбъркайте до хомогенност и добавете на части останалото брашно, редувайки го със сметаната. Получава се по-гъсто и хомогенно тесто.
Сипете тестото в намаслена форма за кейк, загладете повърхността и сложете кейка с меласа да се пече в предварително нагрята фурна на 160 градуса фурна за 40 минути.
Изпечения кейк с меласа оставете да се охлади във формата и едва тогава го извадете.
Загрейте маслото и меда в съд на котлона, колкото да се смесят и без да завират. Намажете с тази глазура кейка с меласа. Поднесете го напълно охладен.