Начин на приготвяне
Измиваме крилцата, ако е необходимо ги почистваме от перцата. Слагаме ги в тенджера, наливаме вода и посоляваме. Варим до полуготовност. Аз ги варих около 30-40 минути.
През това време си подготвяме марината: обелваме и счукваме скилидките чесън. Към тях добавяме босилека, соевия сос, сол и 2 с.л зехтин.
След като са говори, изцеждаме водата и топли изсипваме марината върху тях и хубаво объркваме. Оставяме ги за 10 минути да поемат още.
Яйцата ги разбиваме в купичка.
В удобна за вас тава слагате фолио или хартия за печене, за да може да наредите крилцата.
Овалвате много хубаво всяко едно крилце в галета и нареждате в тавата. След това с помощта на четка намазвате всяко крилце с разбитите яйца.
Слагате да се пече в предварително загрята фурна на 190-200 градуса без вентилатор. Пече до златисто около 20-30 мин.
Внимание: Галетата, която аз използвах, съм я правила от пшеничен хляб, който изпекох и в чопър смлях, така станаха едри трохи. Купената галета е ситна.