Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки крилца на фурна с вкусна коричка

Пилешки крилца на фурна с вкусна коричка

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6167842
Пилешки крилца на фурна с вкусна коричка
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 2
09/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Хрупкави и апетитни, а да знаете само колко бира пият ..."

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 1 - 2 кг
  • босилек - 1 с.л.
  • чесън - на вкус /2 - 3 скилидки/
  • соев сос - 3 - 4 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • галета - за овалване /едра или домашна/
  • яйце - 2 - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме крилцата, ако е необходимо ги почистваме от перцата. Слагаме ги в тенджера, наливаме вода и посоляваме. Варим до полуготовност. Аз ги варих около 30-40 минути.

През това време си подготвяме марината: обелваме и счукваме скилидките чесън. Към тях добавяме босилека, соевия сос, сол и 2 с.л зехтин.

След като са говори, изцеждаме водата и топли изсипваме марината върху тях и хубаво объркваме. Оставяме ги за 10 минути да поемат още.

Яйцата ги разбиваме в купичка.

В удобна за вас тава слагате фолио или хартия за печене, за да може да наредите крилцата.

Овалвате много хубаво всяко едно крилце в галета и нареждате в тавата. След това с помощта на четка намазвате всяко крилце с разбитите яйца.

Слагате да се пече в предварително загрята фурна на 190-200 градуса без вентилатор. Пече до златисто около 20-30 мин.

Внимание: Галетата, която аз използвах, съм я правила от пшеничен хляб, който изпекох и в чопър смлях, така станаха едри трохи. Купената галета е ситна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: