Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Бавно готвени пуешки бутчета с глазура от мед и соев сос

Бавно готвени пуешки бутчета с глазура от мед и соев сос

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Бавно готвени пуешки бутчета с глазура от мед и соев сос
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 6с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
415 мин.
Общо
430 мин.
Порции
2
"Хубавите неща искат време - най-вкусните бутчета също"

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 2 бр. около (500 г)
  • джинджифил - 1 с.л сух (може да се използва и пресен по желание)
  • кориандър - сух 1 с.л
  • бульон - 1 кубче пилешки
  • вода - 350 мл
  • соев сос - 4 с.л
  • мед - 4 с.л
  • зехтин - 3 с.л
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 ч.л
  • чесън - 7 - 8 скилидки
  • магданоз - 2 с.л нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С остър нож прорежете няколко малки прореза в пуешките бутчета и напъхайте обелените скилидки чесън.

Загрейте зехтина на умерена температура и запържете леко бутчетата от всички страни за около 10 мин. или докато станат леко златисти.

Междувременно направете маринатата като смесите меда, соевия сос, подправките (кориандъра, джинджифила и магданоза), бульона и водата. Изсипете маринатата в мултикукър или слоукукър.

Овкусете бутчетата със сол и черен пипер и ги поставете в марината. Гответе 6 часа на програма за бавно готвене.

При готовност, изсипете соса от готвенето в съд и го варете около 30 минути до редуциране на котлона на умерена температура. Поставете бутчетата в тавичка и полейте с гъстия сос.

Запечете на фурна загрята на 150 градуса за около 15 минути, като поливате със соса периодично, за да се карамелизира глазурата на бутчетата.

При поднасяне поръсете с магданоз и пресен лук по желание и поръсете месото със соса от печенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: