Начин на приготвяне
Почистете ребрата и ги нарежете на отделни части. Използвайте качествено телешко или говеждо месо, което да си има и мазнинка и повече месо около кокъла.
Откъснете листенцата на клонките мащерка и розмарин, смесете с черен пипер, чесън на прах, малко сол, половината от бирата и олиото. По желание си прибавете и други подправки които обичате, а ако телешките ребра са от по-малко теле и не са мазни, сложете още олио.
Хубаво натрийте със сместа месото и оставете в хладилник за 1 нощ, покрито със фолио за свежо съхранение.
На другия ден започнете с приготвянето на телешкото, отделяйки си достатъчно време, тъй като ще се пече бавно на слаб огън.
Включете фурната да загрее до 130 градуса, а ребрата запечатайте в тиган на силен огън до златист загар от всички страни.
Сложете в тавичка и залейте с останалата бира - с нея може и да деглазирирате тигана, в който сте запекли ребрата), също и с бульона и маринатата за телешко, която е останала на дъното на съда, в който са отлежали ребрата. Поръсете с червен пипер.
Ако бульонът не е солен, сложете и мъничко сол.
Завийте тавата с пласт кухненска хартия и отгоре пласт алуминиево фолио.
Печете 4 часа или докато месото започне да се отделя от кокъла.
Няма как да се посочи съвършено точно време, тъй като си зависи от дебелината на пласта месо и мазнина около самите ребра, както и от качеството и породата на самото телешко. Затова най-добрият индикатор за готовност е пробата с вилица, или пък да се установи визуално дали месцето се отделя от кокъла.
Когато е готово, махнете покривните пластове от хартия за печене и фолио и увеличете фурната, за да се запече отгоре и придобие коричка.
Сервирайте това разкошно ястие бавно готвени телешки ребра със соса останал на дъното на тавата и по желание си пригответе вкусни картофки или салата.
Добър апетит!