Начин на приготвяне
Смесих в купичка сухите подправки, като количеството трябва да е достатъчно да се натрият ребрата и от двете страни. Овкусените ребра наредих в основния съд на уреда, поръсих отгоре със сол и прибрах в хладилника за поне 2 часа.
*Ако имате възможност оваляйте месото в подправките и оставете за едно денонощие да престои.
В друг съд смесих всички останали продукти, като след като изсипах BBQ соса, напълних половината шише с вода, раздрусах, за да обера каквото има по стените, и изсипах в маринатата.
Добре разбърканата марината изсипах при ребрата.
Сложих купата с ребра в съда и включих на следната програма:
- телешки ребра: 8 часа на програма Slow cook- Low;
- или може на 5 часа програма Slow cook- High;
- ребра от диво прасе: 8 часа на програма Slow cook- High;
Когато програмата приключи, ако желаете, може да включите на програма Air fryer за 5 минути на 190 градуса.
Бавно готвените барбекю ребърца са готови.
Коментари