Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Бавно готвени барбекю ребърца

Бавно готвени барбекю ребърца

Цветина ГавазоваЦветина Гавазова
Помощник Готвач
110425223
Бавно готвени барбекю ребърца
Снимка: Цветина Гавазова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"С тази лесна и неизискваща много време рецепта получавате уникално вкусни ребра, месо падащо от кокала и топящо се в устата"

Необходими Продукти

  • ребра - 2.5 кг
  • барбекю сос - 1 шише ( 450 мл)
  • горчица - 3 супени лъжици
  • уорчестър сос - 10 мл
  • захар - 15 г
  • доматен сос - 500 мл
  • сол
  • бял пипер
  • чесън на прах
  • червен пипер
  • мащерка
  • ябълков оцет - 100 мл или сайдер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесих в купичка сухите подправки, като количеството трябва да е достатъчно да се натрият ребрата и от двете страни. Овкусените ребра наредих в основния съд на уреда, поръсих отгоре със сол и прибрах в хладилника за поне 2 часа.

*Ако имате възможност оваляйте месото в подправките и оставете за едно денонощие да престои.

В друг съд смесих всички останали продукти, като след като изсипах BBQ соса, напълних половината шише с вода, раздрусах, за да обера каквото има по стените, и изсипах в маринатата.

Добре разбърканата марината изсипах при ребрата.

Сложих купата с ребра в съда и включих на следната програма:

- телешки ребра: 8 часа на програма Slow cook- Low;

- или може на 5 часа програма Slow cook- High;

- ребра от диво прасе: 8 часа на програма Slow cook- High;

Когато програмата приключи, ако желаете, може да включите на програма Air fryer за 5 минути на 190 градуса.

Бавно готвените барбекю ребърца са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#329379
Потребител#329379
Тази рецепта от тук ли е
27.04.2023 15:35