Начин на приготвяне
За крилцата:
Загрейте фурната на 220 градуса, наложете тава за печене с алуминиево фолио, след което отгоре сложете хартия за печене (така се задържа повече топлина в тавата).
Нарежете през средата пилешките крилца (по желание), след което ги забършете с кухненска хартия и ги наредете в тавата.
Смесете всички подправки заедно.
Поръсете месото от всички страни и втрийте подправките. Намажете всяко крилце със зехтин и печете 20 минути в предварително загрята фурна, извадете от фурната, обърнете крилцата и печете още 15 минути. Междувременно пригответе соса.
Сос:
В тенджера сипете меда, водата и соевия сос, нарязания на ситно чесън, черен пипер и олио. Сложете на средна температура на котлона и когато заври, намалете температурата. Прибавете брашното и червения пипер и разбъркайте добре.
Оставете соса да ври няколко минути, докато се сгъсти. След това намажете извадените от фурната крилца със соса, най-лесно става с четчица.
Върнете във фурната за 5 минути, след което извадете, обърнете крилцата и отново намажете, печете още 5 минути. Извадете от фурната, оставете за 10-тина минути да се охладят. Поръсете със сусам.
Сервирайте крилцата със соев сос и мед с печени картофи или сос по желание.