Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Гризини с риган и босилек

Гризини с риган и босилек

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Гризини с риган и босилек
Снимка: Станислава Армянова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Достатъчно е да ги опитате, след това няма да поискате да погледнете други"

Необходими Продукти

  • жълтък - 1 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • оцет - 1/2 ч.л.
  • суха мая - 1/3 ч.л.
  • хладка вода - 130 мл
  • риган
  • босилек
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1/2 ч.л.
  • брашно - около 330 г
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във водата се слага маята и захарта и се оставя да шупне. Жълтъкът се разбива. Към него се прибавят киселото мляко с оцета. Бърка се до хомогенизиране на сместа.

Слага се зехтинът, босилекът, солта и риганът. Обърква се всичко добре.

Започва да се прибавя по малко от брашното до получаване на меко тесто. Оставя се да втаса за около 30-40 минути.

Тестото се разточва на тънък лист и се режат ленти с дебелина 1 см. Усукват се и се нареждат в намазнена тава.

Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна с включен вентилатор за около 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: