Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Доматена супа»Доматена кремсупа с босилек и риган

Доматена кремсупа с босилек и риган

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Доматена кремсупа с босилек и риган
Снимка: marcheva14
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Кадифена мекота и нежност - така ще опишем най-добре тази великолепна супа"

Необходими Продукти

  • домати - 400 г белени от консерва
  • доматен сок - 2 чаши
  • чесън - 1 скилида
  • босилек - 2 щипки сух
  • риган - 2 щипки сух
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1/4 ч . л.
  • зехтин - 30 мл
  • заквасена сметана
  • босилек - свеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се мазнината в дълбока тенджера.

Прибавя се смлян чесън, това става, като скилидата се нарязва на ситно, посипва се с малко сол и с широката част на ножа се смачква до пюре.

Запържва се за 5-7 секунди. Добавят се доматите и доматеният сок, добавят се и подправките от босилек и риган и щипка-две захар.

Оставя се да заври на умерен котлон при периодично разбъркване за 5 мин.

Сваля се от котлона и по избор доматената супа може да се пасира с пасатор до гладка консистенция.

При поднасяне се добавя свеж накъсан босилек и топка заквасена сметана.

Супата е хубава както топла, но по принцип се поднася студена.

Тази доматена кремсупа е прекрасна за летните дни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: