Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Бутерки»Бутеряйца на очи с кайсии

Бутеряйца на очи с кайсии

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Бутеряйца на очи с кайсии
Снимка: Анонимен
1 / 3
10/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
"Десерт, който ще ви вземе акъла"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 300 г
  • рикота - 100 г
  • пудра захар - 2 сл
  • яйце - 1 бр.
  • кайсии - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на чаена чаша изрязваме кръгове от бутертестото. Отделяме половината кръгове и с остър нож правим разрези в средата на кръст.

Поставяме така маркираните кръгове върху всеки от другите отделени кръгове. Подхващаме ъгълчетата от средата и обръщаме към края - получава се гнезденце.

Сега в средата се е образувала дупка. В нея поръсваме пудра захар, поставяме лъжичка сирене Рикота, отгоре отново поръсваме пудра захар и отгоре поставяме половинка кайсия.

Върху нея също поръсваме пудра захар, а отстрани намазваме тестото с разбито яйце.

Печем в умерена фурна до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: