Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Кашкавалени гризини

Кашкавалени гризини

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Кашкавалени гризини
Снимка: Monika Ivanova
2 / 3
10/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
"Направете деня по-вкусени и ароматен с домашно приготвени кашкавалени гризини"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 100 г
  • сирене - 100 г
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • краве масло - 70 г меко
  • яйца - 1 бр.
  • риган - 1 с.л.
  • мак - 1 ч.л.
  • жълтък - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете сиренето и кашкавала на ренде, добавете яйцето и разбъркайте.

Прибавете смесените кисело мляко със содата и мекото масло, замесете меко. Поставете тестото в хладилник за 2-3 часа да стегне.

След което разточете тестото върху набрашнен плот с дебелина 0.5 см, като се стараете да е правоъгълна кората. Намажете кората с разбития жълтък и поръсете със смесените маково семе и риган.

Нарежете с помощта на нож за пица на тънки 0.5 см и дълги ленти и редите в тава, постлана с хартия за печене, като някои от тях можете да усуквате.

Печете гризините в предварително нагрята на 180 градуса фурна до кафяв загар, оставете напълно да се охладят и сервирайте като занимавка пред синия екран.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: