Торта с кроасани и бисквити

10/06/2017
"От старите кроасани най-вкусната торта се прави "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 003
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • бисквити - 1 малък пакет Закуска с какао
  • кроасани - 5 бр. със шоколад
  • пудинг - 4 бр. ванилия на д - р Йоткер
  • масло - 1 кр.
  • шоколадова глазура - 200 г или шоколад
  • прясно мляко - 1.5 л
  • захар - 350 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От млякото се отделя 100 г. Бисквитите се потапят в него и се редят във форма за торта, като стените се увиват с фолио за лесно отделяне.

Млякото се слага със захарта да се завари, малко се отделя и се размива пудингът. Изсипва се към млякото и се бърка енергично. Добавя се кравето масло.

Кремът се разделя на две и в едната част се слага шоколадът да се разтопи Оставя се малко от шоколада за украсата.

Ваниловият крем се изсипва върху бисквитите. Кроасаните се потапят в млякото и се редят върху крема. Притискат се леко. Отгоре се изсипва кафявият крем и се заглажда.

Оставя се леко да се охлади и се настъргва шоколадът. Настъргах го с белачката за картофи, за да се получат спиралки.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар