Торта с кроасани и бисквити

Цветанка ЦветановаЦветанка Цветанова
Готвач
1254932644262
Торта с кроасани и бисквити3 / 3
10/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"От старите кроасани най-вкусната торта се прави"

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 малък пакет Закуска с какао
  • кроасани - 5 бр. със шоколад
  • пудинг - 4 бр. ванилия на д - р Йоткер
  • масло - 1 кр.
  • шоколадова глазура - 200 г или шоколад
  • прясно мляко - 1.5 л
  • захар - 350 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От млякото се отделя 100 г. Бисквитите се потапят в него и се редят във форма за торта, като стените се увиват с фолио за лесно отделяне.

Млякото се слага със захарта да се завари, малко се отделя и се размива пудингът. Изсипва се към млякото и се бърка енергично. Добавя се кравето масло.

Кремът се разделя на две и в едната част се слага шоколадът да се разтопи Оставя се малко от шоколада за украсата.

Ваниловият крем се изсипва върху бисквитите. Кроасаните се потапят в млякото и се редят върху крема. Притискат се леко. Отгоре се изсипва кафявият крем и се заглажда.

Оставя се леко да се охлади и се настъргва шоколадът. Настъргах го с белачката за картофи, за да се получат спиралки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: