Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Бирени мезета»Глазирани наденички с мед и горчица

Глазирани наденички с мед и горчица

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Глазирани наденички с мед и горчица
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Ето тук вече ни спечелихте завинаги - глазирани наденички с мед и горчица"

Необходими Продукти

  • олио - 2 с.л.
  • наденица - 300 г сурово - пушена
  • мед - 3 с.л.
  • горчица - 3 с.л. Дижонска
  • за сервиране
  • пържени картофи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете надениците на хапки.

Загрейте олиото на умерена температура и запържете леко хапките наденица за около 15 мин от всички страни.

Междувременно сипете в купичка меда и горчицата и ги смесете хубаво до еднородност.

Извадете наденицата на хартия, за да се отцеди мазнината. Загрейте фурната на 200 градуса.

Оваляйте парчетата наденица в горчичено-медения дресинг.

Подредете в тавичка наденицата и залейте с останалия дресинг. Запечете на фурна за около 10 мин, като от време на време разтърсвате тавата, за да се овалят хубаво хапките.

Сервирайте биреното мезе топло с пържени картофи или с гарнитура по желание.

Глазираните наденички с мед и горчица са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: