Локум кейк

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Локум кейк
Снимка: Джемиле Чешлиева
2 / 4
10/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Пред този вкусен локум кейк нито една диета няма шанс"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 в.ч
  • прясно мляко - 1 в.ч.
  • олио - 1/2 в.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - 2 в.ч.
  • За соса за напояване
  • прясно мляко - 2 в.ч.
  • захар - 2 с.л.
  • какао - 3 с.л.
  • кокосови стърготини - 3 пакетчета по 8 г /за овалване/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват заедно със захарта на пяна. После се добавят олиото и прясното мляко. Разбъркват се хубавичко, докато яйцата поемат олиото. След това се добавят ванилия, бакпулвер и брашно.

Готовата смес се изсипва в леко намаслена тава и се пече в загрята фурна на 180 градуса.

През това време в подходяща тенджера се слага прясно мляко, захар и какао. Слага се на котлона и се оставя да покъкри малко. Вдига се от огън и се оставя да изстине напълно.

Готовият блат също трябва да изстине. После се разрязва на триъгълници.

Страните на всеки триъгълник се потапят за секунди в млечно-какаовия сос и после се овалват в кокосови стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Mariana Borisova
Mariana Borisova
Каде е локума в рецептата
16.08.2017 18:39
2