Картофки Уеджис

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5152
Картофки Уеджис
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Хрупкави картофки с ароматни билки - приемаме на гости само приятели, които носят бира"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 - 4 големи
  • чесън
  • лук
  • пушен червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, обелете и нарежете картофките на еднакви по дебелина резени и ги сложете да врят около 10 минути, докато омекнат съвсем леко. Отцедете от водата и ги оставете да изстинат леко.

Пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене.

Изсипете вече леко изстиналите картофи в тавата, поръсете обилно със зехтин и разбъркайте.

Поръсете щедро и от подправката микс за картофи Уеджис. Разбъркайте добре и разпределете картофките, така че да не се застъпват.

Печете в предварително загрята на 180°С фурна, докато придобият златен загар, или около 20-30 минути, в зависимост от дебелината.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Rumen
Rumen
като на хепи. много ми харесаха. и според мен с млечен сос много ще си вървят или с кетчуп
15.11.2019 21:11
1
1
Покажи всички подкоментари