Пармезанови картофки

Пармезанови картофки
Снимка: Албена Асенова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Уханни, хрупкави и толкова вкусни, че всички искат да ни дойдат на гости, за да ги опитат"

Необходими Продукти

  • червени картофи - 6 бр.
  • краве масло - 45 г
  • пармезан - 25 г настърган
  • чесън на прах - 3 г или 1 ч.л.
  • сол
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • черен пипер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват добре и се нарязват на тънки филийки като за чипс. Най-добре е за целта да се използва ренде. Картофите се слагат в купа.

Поръсват се със сол, настърган пармезан, чесън на прах, суха мащерка и черен пипер. Кравето масло се оставя да омекне и също се прибавя към картофения чипс. Всичко се обърква добре.

Предварително се намаслява формичка за мъфини. Взема се от чипса и се нарежда във всяка формичка като кула.

Картофките се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Пармезановите картофки са прекрасно предястие или гарнитура към различни ястия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: