Чорба от свински крачета

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
10/06/2018
"Чорба от свински крачета не отказваме, НИКОГА, дори и в разгара на лятото!"
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо288 343
  • Преглеждания за месеца10425
  • Преглеждания за седмицата32
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • свински крачета - 4 броя
  • дафинов лист - 2 броя
  • черен пипер - 10 зърна
  • прясно мляко - около 500 мл
  • масло - 80 г
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • сол
  • черен пипер - млян на вкус
  • чили - лют червен пипер на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените свински крачета се слагат в тенджера под налягане с вода заедно с дафиновите листа и черния пипер. Вари се за около 50 минути, след като заври водата.

След това бульонът се прецежда в друга тенджера, а месото от крачетата се отделя и нарязва. Бульонът се слага на котлона, сипва се месото и топлото прясно мляко.

Отделно се загрява маслото и в него се запържват брашното и червения пипер. Запръжката се разрежда с малко от супата и се изсипва към готовата чорба. Накрая се овкусява със сол и млян червен пипер.

Поднесете чорбата от свински крачета с пасиран чесън, оцет, чили и хрян по желание.

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
27.71 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 17
4 8
3 8
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
йовка
йовка
14.01.2019 22:49
Никога не бях опитвала.Превъзходна е! Почти,като шкембе чорба на вкус,но повече ми допада.Благодаря за рецептата!
6
1
Кремена Вълчева
Страхотна е, докато хапвах си сложих и няколко капки ябълков оцет и 1 скилидка чесън.
4
0
Илияна Димова
Много вкусно се получава
14
3