Чорба от свински крачета

10/06/2018
"Чорба от свински крачета не отказваме, НИКОГА, дори и в разгара на лятото!"
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо219 557
  • Преглеждания за месеца3545
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана11 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • свински крачета - 4 броя
  • дафинов лист - 2 броя
  • черен пипер - 10 зърна
  • прясно мляко - около 500 мл
  • масло - 80 г
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • сол
  • черен пипер - млян на вкус
  • чили - лют червен пипер на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените свински крачета се слагат в тенджера под налягане с вода заедно с дафиновите листа и черния пипер. Вари се за около 50 минути, след като заври водата.

След това бульонът се прецежда в друга тенджера, а месото от крачетата се отделя и нарязва. Бульонът се слага на котлона, сипва се месото и топлото прясно мляко.

Отделно се загрява маслото и в него се запържват брашното и червения пипер. Запръжката се разрежда с малко от супата и се изсипва към готовата чорба. Накрая се овкусява със сол и млян червен пипер.

Поднесете чорбата от свински крачета с пасиран чесън, оцет, чили и хрян по желание.

Рейтинг

5 17
4 8
3 8
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Изпрати
йовка
йовка
14.01.2019 22:49
Никога не бях опитвала.Превъзходна е! Почти,като шкембе чорба на вкус,но повече ми допада.Благодаря за рецептата!
3
0
Кремена Вълчева
Страхотна е, докато хапвах си сложих и няколко капки ябълков оцет и 1 скилидка чесън.
3
0
Илияна Димова
Много вкусно се получава
13
3