Начин на приготвяне
Извадете месната плънка от обвивката на наденичките. Загрейте зехтина в дълбок тиган на умерена температура.
Добавете каймата от наденичките и пържете и натискайте с шпатула докато стане на трохи, около 10 минути. Добавете предварително нарязаните лук и чесън. Разбъркайте хубаво и пържете до омекването им или около 5-7 минути.
Добавете доматеното пюре, разбъркайте и гответе 2 минути. Добавете доматите на кубчета. Гответе около 15 минути докато течността се поизпари.
Междувременно направете полентата, като сложите бульона в тенджера да заври. След като заври намалете котлона на умерен към слаб и започнете да добавяте по малко от гриса, като бъркате постоянно.
Гответе с непрекъснато бъркане около 10 минути или докато полентата се сгъсти и свари. Добавете пармезана и отново разбъркайте.
Добавете заквасената сметана и маслото. Разбъркайте докато се разтопят. Сервирайте полентата в дълбока чиния и върху нея рагуто с наденички.
Пармезановата полента с рагу с наденички е много вкусна.