Начин на приготвяне
Смесете солта, захарта и черния пипер. Масажирайте със сместа агнешките котлети. Трябва да са покрити от всички страни.
Поставете ги в тава с дебело дъно и капак на един ред. Покрийте и печете на слаба температура (170 градуса) около 2 часа докато месото започне да се отделя от коста. По време на печенето обърнете котлетите 1 или 2 пъти.
Вземете 1 с.л от течността от тавата и я разбъркайте с горчицата и лимоновия сок. Посипете котлетите със сместа. Изключете фурната и оставете под капак, котлетите да се мариноват.
Направете гремолатата, като нарежете на ситно и смесите магданоза, чесъна, лимоновата кора и черния пипер.
Направете полентата като поставите пилешкия бульон в тенджерка. Добавете смления чесън. След като заври на котлона на умерена температура, намалете температура на котлона на по-слаба и започнете да добавяте царевичния грис по-малко, като непрекъснато бъркате.
Гответе около 10 минути с постоянно бъркане, докато полентата се сгъсти. Спрете котлона и разбъркайте с полентата, настъргания пармезан, заквасената сметана и маслото.
Поднесете котлетите върху пармезановата полента, като посипете върху тях от гремолатата.
Агнешките котлети с горчица и пармезанова полента са много вкусни.