Начин на приготвяне
Натрошеният шоколад се слага в купа с маслото и се загрява на водна баня до разтопяване.
Към него се добавя кондензираното мляко и се разбива с миксер. Сместа се охлажда и се прехвърля във подходяща кутия и се прибира във фризера. През 30 минути се разбърква хубаво, докато замръзне.
Готовият шоколадов сладолед оформяме на топки с помощта на лъжица, прехвърляме в чаши за мелба по няколко топки и добавяме във всяка чашка шоколадови топчета и по 2 бр. шоколадови клечки.
Поръсваме със обелените ядки шамфъстък, на върха слагаме по една ягода и стрък листенца свежа мента.
Сервираме мелбата веднага.
Шоколадовата мелба с ядки е много вкусна!